REKLAMA
Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Šúlance s makom
Tradičný slovenský recept na zemiakové šúlance s makom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 400 g uvarených a očistených zemiakov
- 170 g hrubá múka
- 1 ks vajce
- 100 g masla
- 100 g mletého máku
- 40 g práškového cukru
- štipka soli
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Očistené zemiaky uvaríme a nastrúhame na jemnom strúhadle.
2. Krok
Potom ich zmiešame s múkou, soľou, vajcom a zo zmesi vypracujeme cesto.
3. Krok
Na pomúčenej doske cesto rozdelíme na menšie kúsky, z ktorých tvarujeme šúľance.
4. Krok
Do hrnca dáme variť vodu a keď vrie, hodíme do nej šúlance.
5. Krok
Šúlance varíme cca ešte 2 minúty po tom, ako vyplávajú na povrch.
6. Krok
Uvarené šúlance scedíme a preložíme do väčšej misy. Polejeme ich roztopeným maslom, posypeme makom a cukrom.