REKLAMA
Zdroj: FB: DOMÁCE- FAJNOVÉ JEDLÁ
Sumček africký na masle
Sumček africký v rúre .
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 400 g sumčeka bez kože
- 2 pl masla izbovej teploty
- 3 strúčiky cesnak
- 1⁄2 čl soľ
- 1⁄4 čl mletého bieleho korenia
- 1 cm rozmarínu
- 1 mrkva
- 3 ks zemiak
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
35 min.
1. Krok
V miske si zmiešame maslo so soľou, korením a rozmarínom.
2. Krok
Do zmesi prelisujeme cesnak. Marinádou si ponatierame filet zo sumčeka.
3. Krok
Mrkvu a zemiaky očistíme a nakrájame na menšie kúsky, uložíme na pekáč. Posolíme a môžeme jemne pokvapkať olejom.
4. Krok
Na zeleninu uložíme sumčeka, môžeme na neho ešte poukladať kúsky masla zakryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme asi 30 minút aby boli zemiaky mäkké.