REKLAMA
Zdroj: NoirChocolate from Getty Images
Švédska mandľová torta
Chutná švédska mandľová torta, ktorá sa hodí na špeciálne príležitosti.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
cesto
- 200 g mandľová múka
- 175 g cukor
- 200 g maslo
- 4 ks vajce
plnka
- 250 ml smotana na šľahanie
- 2 ks vanilkový cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Predhrejte rúru na 175°C a pripravte si okrúhlu tortovú formu (26 cm).
2. Krok
Cesto: V miske zmiešajte mandľovú múku so cukrom. Maslo roztopte a pridajte do zmesi. Potom vmiešajte aj vajíčka a dobre premiešajte.
3. Krok
Pripravené cesto vylejte do formy a pečte v rúre približne 25 minút.
4. Krok
Po upečení nechajte tortu vychladnúť.
5. Krok
Plnka: Medzitým, kým torta chladne, si pripravte plnku. Smotanu so vanilkovým cukrom vyšľahajte do tuha.
6. Krok
Korpus rozrežte na 2 časti, potrite šľahačkovou plnkou a podľa chuti môžete posypať mandľami.
7. Krok
Nechajte tortu ešte chvíľu v chladničke, aby sa plnka poriadne stuhla a potom môžete podávať.