REKLAMA
Sypaný tvarohový koláč s ríbezľami
Hľadáte recept na chutný dezert, ktorý je jednoduchý na prípravu a nie je to klasický suchý koláč? Vyskúšajte tento sypaný s tvarohom a ríbezľami. Ovocie môžete obmeniť aj za iné.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Cesto
- 40 g maslo
- 100 g ryžová múka alebo nahradiť polohrubou
- 50 g polohrubá múka
- 50 g ovsené vločky
- 50 g sladidlo trstinový cukor erythritol
- 1 balenie prášok do pečiva
- Štipka soli
Plnka
- 500 g jemný tvaroh polotučný
- 1 ks vajce
- 1 pl pudingový prášok
- 20 g ríbezľový proteín alebo iný
- alebo vynechať
- 1 balenie vanilkový cukor
- ríbezle ja som použila mrazené
- ktoré som nechala rozmraziť
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Formu na biskupský chlebík si vystelieme papierom na pečenie. Spodok formy potrieme cca 20g masla. Všetky sypké ingrediencie zmiešame a polovicu zmesi nanesieme na dno formy.
2. Krok
Na plnku si poriadne vymiešame všetky ingrediencie okrem ríbezlí. Plnku nanesieme na sypkú zmes. Na plnku rozložíme ríbezle a vrch zasypeme druhou polovicou sypkej zmesi. Na vrch poukladáme plátky masla (cca 20g). Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 40 minút. Po dopečení necháme vychladnúť v pootvorenej rúre. Krájame až keď je koláč úplne vychladnutý.