Syrová roláda
Najlepšia syrová veľkonočná roláda - určite vyskúšajte. Klasický recept, ktorý snáď cez sviatky ani nesmie chýbať na každom stole.
Ingrediencie
- 250 g eidamový syr
- pl maslo
- 1 ks tavený syr v črievku
- kukurica
- 250 g šunka
- petržlen
- 3 ks vajce na tvrdo
- kyslé uhorky
Najnovšie letáky
Postup
Celý kus syra si vložíme do mikroténového vrecúška a dáme variť do hrnca s vodou, kým nebude mäkký, aby sa dal vaľkať. V ďalšom hrnci si necháme uvariť vajíčka na tvrdo, cca. 15 min.
Medzitým si pripravíme plnku do rolády. Kyslé uhorky nakrájame na čo najmenšie kúsky a dáme do misky spolu s taveným syrom, maslom a bylinkami. Poriadne premiešame. Okrem petržlenovej vňate môžeme pridať ligurček alebo pažítku.
Zmäknutý syr si vyvaľkáme ihneď po vybratí z hrnca na tenký plát. Natrieme pripravenou plnkou. Posypeme kúskami vajíčok na tvrdo a navrch poukladáme šunku. Zrolujeme do pevnej rolky a dáme do chladničky aspoň na hodinu stuhnúť. Následne môžete plnené syrové rolády podávať.