REKLAMA
Zdroj: Canva
Talianska paradajková omáčka na cestoviny
Tradičná talianska omáčka vyrobená z paradajok, ktorá sa hodí na akékoľvek cestoviny.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 400 g konzervovaných rajčín
- 100 ml červeného vína
- 3 Lyžice koncentrovaného paradajkových pretlaku
- 1 ks Cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička mletého čierneho korenia
- 1 kl soli
- 3 Lyžice olivového oleja
- hrsť čerstvého bazalku
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
35 min.
1. Krok
Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Restujeme pár minút, kým cibuľa nie je sklenená.
2. Krok
Pridáme mleté mäso a restujeme ďalších 10 minút.
3. Krok
Následne pridáme konzervované rajčiny, koncentrovaný paradajkový pretlak, mleté korenie, soľ a dobre premiešame. Omáčku necháme dusiť na stredne silnom ohni približne 15 minút.
4. Krok
Potom pridáme červené víno a zľahka premiešame. Opäť dusíme približne 10 minút.
5. Krok
Nakoniec pridáme čerstvú bazalku a omáčka je hotová. Podávame s vašimi obľúbenými cestovinami.