Zdroj: woning via iStockPhotos
Taliansky chlieb Tramezzini na sendvič
"Tramezzini bread" je taliansky biely chlieb, ktorý sa používa špeciálne na prípravu mäkkých a chutných sendvičov tramezzini. Je vzdušný, jemne sladký a mimoriadne mäkký, čo z neho robí ideálny základ pre širokú škálu náplní. Tento chlieb pravidelne pripravujem vo vlastnej kuchyni - je to absolútna lahôdka a vždy poteší!
Ingrediencie
- 500 g múka
- 1 Kocka čerstvé droždie
- 1 ČL soľ
- 2 ČL cukor
- 50 g zmäknuté maslo
- 300 ml vlažné mlieko
Najnovšie letáky
Postup
Prípravu receptu na chlieb tramezzini začnite rozpustením droždia a cukru vo vlažnom mlieku. Tento krok je veľmi dôležitý na aktiváciu droždia. Zmes nechajte odstáť asi 10 minút, kým nezačne peniť.
Vo veľkej miske zmiešajte múku a soľ. V strede urobte jamku a prilejte zmes droždia a mlieka. Pridajte aj zmäknuté maslo.
Celé to vymiesime na hladké cesto. Tu je potrebná trpezlivosť: čím dlhšie a intenzívnejšie cesto hnetiete, tým lepšia bude štruktúra chleba!
Z cesta vytvarujte guľu, vložte ju späť do misy a prikryte ju čistou kuchynskou utierkou. Cesto by teraz malo odpočívať približne dve hodiny. Ideálne je teplé prostredie - takto cesto najlepšie vykysne!
Po uplynutí doby odpočinku by malo cesto zdvojnásobiť svoj objem. Teraz ho ešte raz intenzívne prehnetieme a vytvarujeme chlieb.
Taliansky chlieb tramezzini pečte pri teplote 180 °C 30-35 minút, kým nezíska peknú zlatistú farbu. Chlieb je hotový, keď po poklepaní na spodnú stranu vydá dutý zvuk. Pred krájaním ho nechajte úplne vychladnúť. Chlieb tramezzini sa nakrája na štvorcové kúsky, rozpolí sa a plní sa podľa potreby do výdatných sendvičov - klasické talianske občerstvenie!