Zdroj: imrandk for Freepik
Tefteli ruské mäsové guľky
Tefteli je tradičné ruské jedlo z mletého mäsa, ktoré je ľahko pripraviteľné a chutne korenisté. Tieto mäsové guľky sa varia v paradajkovej omáčke a môžu sa podávať s ryžou alebo zemiakovou kašou.
Ingrediencie
Pre Tefteli
- 500 g Hovädzie mäso mleté
- 1 Kus Cibuľa, strúhaná
- 2 Kus Rozdrvené strúčiky cesnaku
- 2 PL strúhanka
- 1 Vajcia vajce
- 1 ČL soľ
- 1⁄2 ČL čierne korenie
Pre omáčku
- 1 Dóza Kúsky paradajky (400g)
- 1 Kus Cibuľa, nasekaná
- 2 Kus Strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 PL cukor
- 1 ČL soľ
Najnovšie letáky
Postup
1. Pre recept na tefteli zmiešajte v miske hovädzie mleté mäso, nastrúhanú cibuľu, nasekaný cesnak, strúhanku, vajce, soľ a korenie. Z tejto zmesi vytvarujte mäsové gulôčky s priemerom približne 4 cm.
2. Opečte mäsové guľky vo panvici s trochou oleja dokola dohneda. Vyberte ich z panvice a odkladajte ich nabok.
3. Pre omáčku dusíte nasekanú cibuľu a cesnak na tej istej panvici, kým nebude sklovitá. Potom pridajte kúsky paradajok, cukor a soľ a nechajte omáčku 10 minút vrieť.
4. Vráťte mäsové guličky do omáčky a nechajte ich dusiť 20 minút, kým nie sú úplne uvarené.
5. Podávajte tefteli s ryžou alebo zemiakovou kašou. Dobrú chuť!