REKLAMA
Tekvicová pizza
Pizza môže byť aj z tekvicového cesta
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Cesto
- 270 g bielej tekvice nastrúhaná a zbavená vody
- 1 vajíčko
- 120 g hladkej múky alebo podľa potreby
Obloha
- paradajkový pretlak
- bazalka
- paradajky
- syr eidam
- mozzarella strúhaná
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
35 min.
1. Krok
Tekvicu si očistíme a nastrúhame. V rukách ju vymačkáme a zbavíme vody.
2. Krok
Dáme do misky, pridáme vajíčko a dôkladne premiešame.
3. Krok
Začneme pridávať múku, aby sa nám vytvorilo hustejšie cesto.
4. Krok
Formu na pečenie vystelieme papierom na pečenie(použila som formu s priemerom 26cm) a pomocou lyžice si rozotrieme cesto.
5. Krok
Vložíme do vopred vyhriatej rúry a dáme zapiecť na 250/15 minút.
6. Krok
Vyberieme, potrieme pretlakom a posypeme bazalkou.
7. Krok
Podľa chuti si navrstvíme oblohu, ja som na polovicu cesta pridala pre seba šunku.
8. Krok
Vložíme naspäť a dopečieme na 5-6 minút.
9. Krok
Vyberieme, necháme vychladnúť a podávame.
10. Krok
Dobrú chuť!