REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/-FMaumJzWcuUtr9zBKtw/7be43e7cca95560be520d5559927b6.jpeg)
Zdroj: A_Lein from Getty Images
Tekvicové cestoviny
Recept na jednoduché cestoviny s hokkaido tekvicou, ktoré sa hodia na obed alebo večeru.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kus tekvica hokkaido
- 400 g cestovín
- 2 Lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ a korenie
- 50 g parmezán
- niekoľko lístkov čerstvej bazalky
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
35 min.
1. Krok
Najprv očistite tekvicu hokkaido, odstráňte semienka a nakrájajte ju na menšie kúsky.
2. Krok
Cestoviny varte podľa návodu na balení. Osobne uprednostňujem, keď sú al dente, pretože sa potom nerozvarené zmiešajú s ostatnými surovinami.
3. Krok
Na panvici rozpaľte olivový olej a pridajte nakrájanú tekvicu. Pridajte prelisovaný cesnak, soľ a čierne korenie a varte, kým nie je tekvica mäkká.
4. Krok
Mäkkú tekvicu pridajte k uvareným cestovinám, premiešajte a posypte nastrúhaným parmezánom a bazalkou.