REKLAMA

Tekvicové rizoto

Lahodné rizoto na taliansky spôsob, ktoré si rada pripravujem ako ľahký obed hlavne na jeseň.

REKLAMA
Ako vždy uvariť dokonalú ryžu? Dôležité sú správne pomery, ideálny čas a hrniec

Recept nájdeš v tomto článku

Ako vždy uvariť dokonalú ryžu? Dôležité sú správne pomery, ideálny čas a hrniec

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 tekvica Pridané do
  • olivový olej Pridané do
  • 320 g ryže na rizoto arborio Pridané do
  • 2 dl bieleho vína Pridané do
  • 1 l zeleninový bujón Pridané do
  • parmezán Pridané do
  • trochu maslo Pridané do
  • soľ Pridané do
  • korenie Pridané do
  • mletá kurkuma Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Neošúpanú tekvicu pokrájame na väčšie kúsky, pokvapkáme olivovým olejom, uložíme na plech a vložíme do rozohriatej rúry na 200°C. Dáme piecť asi na 15 min.

2. Krok

Kým tekvica zmäkne, pripravíme si ryžu tak, že na oleji speníme na drobno pokrájanú cibuľku, pridáme ryžu, a chvíľu ju miešame s cibuľkou na miernom ohni. Prilejeme víno, necháme odpariť a potom prilejeme vývar. Posolíme a ryžu varíme za stáleho miešania a stáleho dolievania vývaru takmer na kašu.

3. Krok

Keď je tekvica mäkká, vydlabejeme ju lyžičkou zo šupky a primiešame k ryžy. Dochutíme korením, kurkumou a ešte chvíľku povaríme. Na záver pridáme maslo a posypeme parmezánom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4590 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

788 receptov

Dezert

3772 receptov