REKLAMA
Tekvicové rizoto
Lahodné rizoto na taliansky spôsob, ktoré si rada pripravujem ako ľahký obed hlavne na jeseň.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 tekvica
- olivový olej
- 320 g ryže na rizoto arborio
- 2 dl bieleho vína
- 1 l zeleninový bujón
- parmezán
- trochu maslo
- soľ
- korenie
- mletá kurkuma
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Neošúpanú tekvicu pokrájame na väčšie kúsky, pokvapkáme olivovým olejom, uložíme na plech a vložíme do rozohriatej rúry na 200°C. Dáme piecť asi na 15 min.
2. Krok
Kým tekvica zmäkne, pripravíme si ryžu tak, že na oleji speníme na drobno pokrájanú cibuľku, pridáme ryžu, a chvíľu ju miešame s cibuľkou na miernom ohni. Prilejeme víno, necháme odpariť a potom prilejeme vývar. Posolíme a ryžu varíme za stáleho miešania a stáleho dolievania vývaru takmer na kašu.
3. Krok
Keď je tekvica mäkká, vydlabejeme ju lyžičkou zo šupky a primiešame k ryžy. Dochutíme korením, kurkumou a ešte chvíľku povaríme. Na záver pridáme maslo a posypeme parmezánom.