:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/usdg0-g5E5jEFilp8KBr/19bf2254529f3ed1d624c3edd879148c.jpeg)
Tekvicové tyčinky
Malé bagetky posypané rôznymi druhmi semiačok, vhodné asi ku každému jedlu.
Ingrediencie
Suroviny
- 340 g hokkaido pyré
- 360 g múka
- 2 pl javorový sirup
- 120 ml vlažná voda
- 2 pl olivový olej
- 2 čl soľ
- 1 čl cesnakový prášok
TOPING
- 2 pl olivový olej
- 2 čl sezamové semiačka
- 2 čl tekvicové semiačka
- 2 čl ľanové semiačka
Najnovšie letáky
Postup
V miske si zmiešame tekvicové pyré, javorový sirup, vodu, olej a droždie.
Postupne pridávame múku zmiešanú so soľou a granulovaným cesnakom a začneme vypracovávať cesto. Miesime asi 5-7 minút až kým nemáme jemné kompaktné cesto, ktoré sa troška lepí.
Vymiesené cesto vložíme do olejom vymastenej misky, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť 1 hodinu.
Nahrejeme si trúbu na 180 ºC. Plechy na pečenie vyložíme papierom na pečenie a odložíme bokom.
Vykysnuté cesto preložíme na múkou vysypanú pracovnú dosku. Rozdelíme cesto na 12 rovnakých častí. Každú časť vytvaruje do cca 30 cm dlhej tyčinky. Hotové tyčinky preložíme na plech a prikryjeme utierkou, necháme ešte 30 minút podkysnúť.
Medzitým si zmiešame všetky ingrediencie na toping (okrem oleja). Potrieme tyčinky olejom a posypeme dostatočne so semiačkovou zmesou.
Pečieme do zlatohneda asi 20 minút a necháme celkom vychladnúť pred tým ako tyčinky podávame.
Komentáre (4)
Toto plánujem už dlho vyskúšať :) Skvelý recept.
Tak toto vyzerá skvele
Vyzerajú mňamkovo ?. Rada by som vyskúšala. Poprosím to tekvicové pyré si dokážem pripraviť aj doma?