Tekvicový cheesecake na halloween
Postupujte podľa tohto dokonalého receptu na tekvicový cheesecake s halloweenskou tematikou a pripravte si ten najkrémovejší cheesecake vôbec! Recept obsahuje ľahko dostupné ingrediencie, takže si ho môžete pripraviť doma pomocou jednoduchých krokov.
Recept nájdeš v tomto článku
Kúzelné hallowenske recepty – Muffiny, cupcakes a tekvicové párty jedlá
Ingrediencie
- 1⁄4 pohár maslo rozpustené
- 700 g zmäknutý smotanový syr
- 3⁄4 pohár biely cukor
- 3 ks vajce
- 11⁄2 pohár tekvicové pyré v konzerve
- 1 pohár kyslá smotana
- 60 g polosladká čokoláda
- 2 čl olej
- 1 pohár šľahačka
- 2 čl kukuričný škrob
Najnovšie letáky
Postup
Rúru predhrejte na 175 °C.
V miske zmiešajte rozpustené maslo a kúsky čokolády a potom ich preneste na dno 22cm tortovej formy.
Do veľkej misy pridajte krémový syr a cukor a elektrickým šľahačom vymiešajte do hladka.
Potom zmiešajte tekvicové pyré, vajcia a kukuričný škrob s tvarohovou zmesou a dobre ju vyšľahajte.
Teraz nalejte tvarohové cesto na čokoládovú vrstvu.
Tekvicový cheesecake pečte vo vyhriatej rúre 55 minút a pomocou špajdle skontrolujte, či je stred koláča pevný alebo nie.
Po vychladnutí môžeme cheesecake rovnomerne ozdobiť kyslou smotanou.
Ak chcete na tekvicovom cheesecaku vytvoriť dekoráciu v podobe pavučiny, roztopte čokoládu s rastlinným olejom v miske nad vriacou vodou. Rozpustenú čokoládu prelejte do vrecúška s tenkou špičkou.
Od stredu vytvorte línie ako špice kolesa a pomocou špáradla vytvorte detaily siete.
Nakoniec vyberte cheesecake z formy a podávajte so šľahačkovým zdobením!