REKLAMA
Tekvicový cheesecake v odľahčenej verzii
Mňamkový cheesecake pripravený z ricotty.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Základ
- 150 g rozmixované ovsené vločky
- 30 g ghí prípadne maslo
- 30 g ďatlový sirup
Krém
- 300 g pyré z hokkaido tekvice
- 250 g jemný tvaroh
- 200 g ricotta
- 50 g proteín použila som biela čokoláda možné nahradiť sladidlom
- 50 g ďatlový sirup
- 1 ks vajce
- 1 pl vanilkový pudingový prášok
- 1 čl koreniny mix škorica badián zázvor muškátový orech a vanilka
Poleva
- 40 g biela čokoláda
- 40 ml mlieko
- 20 g Arašidové maslo
- 20 g proteín biela čokoláda
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
100 min.
1. Krok
Na základ si rozmixujeme vločky, ktoré zmiešame s ghí a sladidlom. Zmes rovnomerne natlačíme na dno okrúhlej formy (priemer 20cm) vystlanej papierom na pečenie. Dáme predpiecť do rúry na 180 stupňov cca 5-8 minút.
2. Krok
Na krém zmiešame všetky ingrediencie. Krém nanesieme na základ a dáme piecť do rúry na 155 stupňov cca hodinu. Počas pečenia dáme na dno rúry plech s vodou. Po dopečení necháme cheesecake vychladnúť v pootvorenej rúre.
3. Krok
Na polevu si zohrejeme mlieko, ktorým zalejeme nalámanú čokoládu. Následne vymiešame do hladka, pridáme maslo a proteín a zmiešame. Polevu nalejeme na vychladnutý cheesecake a odložíme na noc do chladničky.