REKLAMA
Tekvicový cheesecake

Tekvicový cheesecake

Perfektný tekvicový cheesecake, ktorý si môžete vychutnať pri káve.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12

Korpus

  • 300 g grahamové sušienky Pridané do
  • 40 g hnedý cukor Pridané do
  • 140 g maslo rozpustené Pridané do
  • 1 Lyžice škorice Pridané do

Tvarohová plnka

  • 680 g tvarohový syr Pridané do
  • 225 g hnedý cukor Pridané do
  • 3 pl hladká múka Pridané do
  • 425 g tekvicového pyré Pridané do
  • 60 g kyslej smotany Pridané do
  • 2 Lyžice škorice Pridané do
  • 2 lyžičky tekvicového korenia Pridané do
  • 4 ks vajce Pridané do
  • 12 pl vanilkový struk Pridané do

Šľahačkovo-tvarohová poleva

  • 115 g smotanového syra Pridané do
  • 180 ml smotany na šľahanie Pridané do
  • 90 g práškový cukor Pridané do
  • 12 pl mletej škorice Pridané do
  • nasekané pekanove orechy Pridané do
  • 1 lyžička vanilkového cukru Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

1. Na prípravu grahamového korpusu musíte grahamové sušienky zomlieť v kuchynskom robote alebo ručne pomocou vrecka na zips a valčeka.

Tekvicový cheesecake - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

2. Krok

2. Zmiešajte ich s rozpusteným maslom a hnedým cukrom a zmes vtlačte do okruhlej formy na dno a po bokoch. Korpus pečieme na 180°C cca 10 minút a následne ho necháme vychladnúť.

Tekvicový cheesecake - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

3. Krok

Príprava plnky: smotanový syr, hnedý cukor a múku vymiešajte ručným mixérom do hladka asi 3 minúty. Pridajte tekvicu, kyslú smotanu, vanilku a korenie a vymiešajte do hladka.

Tekvicový cheesecake - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

4. Krok

Na nízkych otáčkach vmiešajte vajcia, kým sa všetko rovnomerne nespojí. Plnku nalejte na grahamovú kôrku a stierkou ju uhlaďte.

Tekvicový cheesecake - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

5. Krok

Formu na pečenie prikryte aspoň tromi vrstvami silnej alobalovej fólie, aby sa do nej nedostala voda.

6. Krok

Pripravte vodný kúpeľ s horúcou vodou a koláč pečte vo vodnom kúpeli pri teplote 180°C približne 70 až 80 minút. Po upečení vypnite rúru a nechajte v nej cheesecake 10 minút. Potom ho vyberte z vodného kúpeľa a nakrájajte po bokoch. Nechajte ho vychladnúť na kuchynskej linke asi 1 až 2 hodiny. Nechajte ho úplne vychladnúť aspoň 4 hodiny alebo cez noc v chladničke.

Tekvicový cheesecake - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

7. Krok

Počas chladenia cheesecaku si pripravte šľahačkovú polevu. Na tento účel jednoducho zmiešajte tvaroh s práškovým cukrom a škoricou do hladka. Pridajte veľmi studenú smotanu a vanilku a miešajte, kým sa nevytvoria tuhé špičky. Hneď ako je smotana vmiešaná, môžete zvýšiť rýchlosť otáčok mixéra.

Tekvicový cheesecake - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

8. Krok

Polevu naplníme do zdobiaceho vrecka s hviezdicovou špičkou.

Tekvicový cheesecake - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

9. Krok

Na záver tento chutný tekvicový cheesecake posypte nasekanými pekanovými orechmi.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3618 receptov