Zdroj: unsplash
Tekvicový krém Hokaido
Ingrediencie
- 4 Lyžice Olivový olej
- 1 hokkaido
- 1 Veľká žltá cibuľa
- popučený cesnak
- 1 lyžica morská soľ
- 1 čajové lyžičky mletá škorica
- 1 čajová lyžička mletý muškátový oriešok
- 1 Čajová lyžička Klinčekový prášok
- Kajenské korenie voliteľné
- mleté čierne korenie
- 4 šálky zeleninový bujón
- šálku plnotučného kokosového mlieka alebo hustej smotany
- 2 lyžička javorový sirup
Najnovšie letáky
Postup
Rúru predhrejte na 220 stupňov a plech vyložte papierom na pečenie. Opatrne prekrojte tekvicu na polovicu a vydlabte z nej semienka, potom ju prekrojte na polovicu, aby vznikli štvrtiny. Dužinu tekvice potrite 1 lyžicou olivového oleja a štvrtiny položte rezom nadol na plech. Pečte 35 minút. Nechajte niekoľko minút vychladnúť. Zvyšné 3 lyžice olivového oleja zohrejte v hrnci s ťažkým dnom na miernom ohni. Keď sa olej rozhorí, pridajte do panvice cibuľu, cesnak a soľ. Premiešajte, aby sa spojili. Za občasného miešania varte, kým cibuľa nie je priehľadná, približne 8 až 10 minút.
Medzitým ošúpte šupku z tekvice a zbavte ju šupky. Pridajte tekvicovú dužinu, škoricu, muškátový oriešok, klinčeky, kajenské korenie (ak používate) a mleté čierne korenie. Pomocou lyžice tekvicu trochu rozbijeme. Prilejte vývar. Zmes priveďte do varu, znížte teplotu a varte približne 15 minút, aby sa chute spojili. Keď je tekvicová zmes hotová, vmiešajte kokosové mlieko a javorový sirup. Odstavte polievku z ohňa a nechajte ju mierne vychladnúť. Na rozmixovanie tejto polievky v hrnci môžete použiť ponorný mixér.
Pyré prelejte do servírovacej misy a zopakujte to aj so zvyšnými dávkami. V prípade potreby ochutnajte a dochuťte. Polievku nalejte do jednotlivých misiek.