Teľacie karbanátky
úžasný recept odovzdávaný po generácie
Ingrediencie
- 11⁄2 kg Hovädzie stehno
- 500 g Kus kachňacích pečienok
- 1 kg Mutton marrow bones for broth
- soľ a korenie
- muškátový oriešok
- rozmarín
- 100 g maslo
- 70 g Pole
- 1 dcl biele suché víno
- 1 l Vývar z teľacích kostí
- 150 ml Nástroje ## funkcie menný priestor funkcie { // Uložiť preložený text typ save_translation = (_: { text: string, }) => akýkoľvek; } // menný priestor funkcie
- 2 ks bobkový list
Najnovšie letáky
Postup
Do misky dajte mleté teľacie plece vyčistené a nakrájané kačacie pečeň a mozoľ z uvarených teľacích kostí, všetko sa dobre premieša alebo poseká, okorení a osolí.
Z tejto zmesi sa robia karbanátky alebo guľôčky, ktoré sa opekať na masle do zlatista.
Potom sa vloží do jemnej krémovanej omáčky, ktorá bola pripravená takto.
Roztopíme maslo, pridáme bobkový list, lyžicu trstinového cukru ktorý necháme ľahko v masle skaramelizovať, zaprášime hladkou múkou a dôkladne rozmiešame. potom zalejeme suchým vínom a telecím svetlým vývarom.
Rozmícháme a prevaríme do hladka, potom znížme so smotanou a dochutíme čerstvým rozmarínom a pažítkou, muškátovým orechom a soľou.
Sosu vlejeme na karbanátky a pomaly asi 15 minút necháme na sporáku pomaly variť.
Podávame s krupicovými haluškami z odpaľovaného cesta a čerstvými bylinkami.