REKLAMA
Tenké palacinky
Recept na tenké vanilkové palacinky, ktoré si môžete dopriať kedykoľvek počas dňa. Sú ideálne na raňajky, ale môžete si ich pripraviť aj ako dezert po večeri.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 1 šálka múka
- 2 ks vajcia
- 2 šálky mlieka
- 2 Lyžice cukru
- 1 Lyžice oleja
- štipka soli
- 1 ks vanilkový cukor
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
20 min.
1. Krok
Do misky si dajte múku. Pridajte do nej soľ s cukrom a premiešajte.
2. Krok
Oddeľte bielka od žĺtkov a bielka si dajte do malého hrnca.
3. Krok
Žĺtka si dajte do misy s múkou a pridajte mlieko. Všetko dobre premiešajte.
4. Krok
Bielka si vyšľahajte do tuha.
5. Krok
Postupne pridávajte oddelené bielka do misy s múkou a premiešajte ich pomocou metličky.
6. Krok
Do cesta pridajte olej a dobre premiešajte.
7. Krok
Rozohrejte panvicu na strednom ohni a potrite ju olejom.
8. Krok
Do panvice nalejte lyžicu cesta a rozotrite ho po celej panvici.
9. Krok
Palacinku opečte z oboch strán do zlatista.