Thajské kuracie kari
Thajské kuracie mäso na červenom karí je jedným zo známych jedál v Thajsku. Kuracie kari varené v krémovej omáčke s aromatickými thajskými bylinkami dodáva jedlu vyváženú chuť.
Ingrediencie
- 350 g kuracie prsia
- 1 šálka kokosové mlieko
- 1⁄2 šálky kurací vývar
- 1⁄2 šálky bambusové výhonky
- 3 ks strúčiky cesnaku
- 1 ks chili paprička
- 1 ks citrónovej trávy
- 1 pl olej
- 2 pl červená kari pasta
- 1⁄2 kl mletá červená paprika palivá
- 1⁄2 šálky voda
- 3 pl cukor
- 2 pl rybacia omáčka
- 2 ks listy kafrovej limetky
- soľ
Najnovšie letáky
Postup
Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na kocky.
Zdroj: Youtube
Papriku umyjeme a nakrájame na pásiky.
Zdroj: Youtube
Cesnak nakrájame na drobno.
Zdroj: Youtube
Chilli papričku nakrájame na pásiky.
Zdroj: Youtube
Na panvici rozpálime olej a opražíme na ňom citrónovú trávu. Po chvíli k nej pridáme cesnak, červenú kari pastu a mletú papriku. Všetko spolu poriadne premiešame.
Zdroj: Youtube
Ďalej prilejeme kokosové mlieko a poriadne ho premiešame.
Zdroj: Youtube
Do takto pripraveného základu vložíme nakrájame kuracie prsia a podlejeme ich kuracím vývarom zmiešaným s vodou.
Zdroj: Youtube
Po chvíli pridáme bambusové výhonky a cukor.
Zdroj: Youtube
Na záver dusenia pridáme k mäsu papriku, rybaciu omáčku, soľ a listy kafrovej limetky. Všetko spolu poriadne premiešame a necháme prejsť varom.
Zdroj: Youtube