Zdroj: s.tomkae from Canva
Tinktúra z hrozna
Hroznový likér je jedným z mojich obľúbených receptov na zimné večery. Jeho sladkokyslá chuť, aromatická vôňa a krásna farba mi pripomínajú jesenné dni strávené na vinobraní. Príprava tejto tinktúry si vyžaduje trochu trpezlivosti, ale konečný výsledok stojí za to.
Ingrediencie
- 1 kg Hrozno
- 1⁄2 kg cukor
- 1⁄2 litrov Liehoviny
- 5 ks Klinčeky
- 2 vetvičky škorica
Najnovšie letáky
Postup
Hrozno najprv dôkladne umyte.
Potom hrozno preložte do nádoby, pridajte cukor, klinčeky a škoricu. Všetko dôkladne premiešajte, kým sa cukor nezačne rozpúšťať.
Keď sa cukor takmer úplne rozpustí, pridajte vodku. Zložky miešajte, kým nedosiahnu jednotnú konzistenciu.
Nádobu prikryjeme zmesou a necháme ju na tmavom, chladnom mieste približne 3 - 4 týždne. Počas tejto doby tinktúru niekoľkokrát premiešame.
Po uplynutí tohto času sa tinktúra precedí cez husté sito alebo gázu, pričom sa odstránia všetky zvyšky ovocia a korenia.
Likér nalejte do fliaš. Po stáčaní do fliaš môžete likér ihneď konzumovať, ale odporúčam počkať niekoľko dní - chuť a vôňa budú ešte hlbšie.