REKLAMA

Zdroj: s.tomkae from Canva

Tinktúra z hrozna

Hroznový likér je jedným z mojich obľúbených receptov na zimné večery. Jeho sladkokyslá chuť, aromatická vôňa a krásna farba mi pripomínajú jesenné dni strávené na vinobraní. Príprava tejto tinktúry si vyžaduje trochu trpezlivosti, ale konečný výsledok stojí za to.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
1
  • 1 kg Hrozno Pridané do
  • 12 kg cukor Pridané do
  • 12 litrov Liehoviny Pridané do
  • 5 ks Klinčeky Pridané do
  • 2 vetvičky škorica Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Hrozno najprv dôkladne umyte.

2. Krok

Potom hrozno preložte do nádoby, pridajte cukor, klinčeky a škoricu. Všetko dôkladne premiešajte, kým sa cukor nezačne rozpúšťať.

3. Krok

Keď sa cukor takmer úplne rozpustí, pridajte vodku. Zložky miešajte, kým nedosiahnu jednotnú konzistenciu.

4. Krok

Nádobu prikryjeme zmesou a necháme ju na tmavom, chladnom mieste približne 3 - 4 týždne. Počas tejto doby tinktúru niekoľkokrát premiešame.

5. Krok

Po uplynutí tohto času sa tinktúra precedí cez husté sito alebo gázu, pričom sa odstránia všetky zvyšky ovocia a korenia.

6. Krok

Likér nalejte do fliaš. Po stáčaní do fliaš môžete likér ihneď konzumovať, ale odporúčam počkať niekoľko dní - chuť a vôňa budú ešte hlbšie.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3614 receptov