Tiramisu roláda
Rolády na milión spôsobov? Tento dezert si viete veru pripraviť v rôznych príchutiach. Rôzne cesto, krém a chute. A prečo neskúsiť v roládu pretaviť dobre známy dezert tiramisu. Určite poteší milovníkov kávovej chuti i extra krémových dezertov
Ingrediencie
Korpus
- 3 ks vajce
- 60 g kryštálový cukor
- 60 g hladká múka
- 30 ml repkový olej
Krém
- 250 ml smotana na šľahanie
- 250 g mascarpone
- 2 pl práškový cukor
Na poliatie
- 50 ml amaretto
- 100 ml uvarenej kávy
Najnovšie letáky
Postup
Oddelíme si bielky a žĺtky. Z bielkov začneme šľahať sneh, postupne prisypávame cukor. A šľaháme, kým nevznikne pevný sneh. Žĺtky vymiešame s olejom a prilejeme k vyšľahaným bielkom. Metličkou zmiešame. Nakoniec preosejeme múku a zľahka zmiešame. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a postriekaný olejom. Pečieme pri teplote 170 stupňov 15 minút. Po dopečení z cesta stiahneme papier na pečenie. Cesto si opäť položíme na papier a aj s papierom ho zrolujeme. Zabalíme do utierky a necháme vychladnúť.
Medzitým si pripravíme krém. Smotanu spolu s mascarpone vyšľaháme do tuha. Na záver prišľaháme aj cukor.
Uvaríme si kávu, ktorú zmiešame s amarettom.
Vychladnutý korpus vyrovnáme. Pokvapkáme kávou a rozotrieme krém. Časť krému si necháme na vrch rolády. Roládu zrolujeme a na vrch rozotrieme zvyšný krém. Vrch posypeme kakaom a odložíme do chladničky na pár hodín.