Tiramisu s mascarpone
Tento taliansky dezert je rýchly a jednoduchý na prípravu. Kombinácia mäkkých piškót, kávy, likéru Amaretto a najlepšieho mascarpone vám zaručí vytvorenie sladkého a šľahačkovo krémového tiramisu.
Ingrediencie
- 500 g mascarpone
- 4 vajcia
- 100 g cukru
- 2 piškótov
- 300 ml silnej kávy
- 2 Lyžice likéru Amaretto
- kakao
Najnovšie letáky
Postup
Oddelte žĺtka od bielkov. Bielky vymiešajte do tuhého snehu.
Do žĺtok pridajte cukor a vymiešajte do hladka.
Pridajte lyžicami mascarpone do žĺtok a vymiešajte do hladka.
Postupne pridávajte tuhý sneh z bielkov a jemne miešajte.
Posypte dno pekáča kakaovým práškom.
Namáčajte piškóty v káve s likérom a ukladajte ich do pekáča.
Piškóty potrite plnkou.
Znova vrstvite namáčané piškóty a pokračujte tak až do vyčerpania všetkých zložiek.
Nakoniec posypte vrstvu kakaového prášku, pridajte kúsok mascarpone na vrch alebo ozdobte čokoládovými lupienkami.
Dajte do chladničky aspoň na 2 hodiny a podávajte.