REKLAMA
Tiramisu
Taliansky dezert pre rozšafné rána, ktorý zaručene zdvihne náladu
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 250 g mascarpone
- 200 g tvaroh jemný
- 125 ml šľahačka
- 4 kus vajce
- 500 ml káva
- 60 g kryštálový cukor
- 2 polievková lyžica brandy
- 500 g dlhé piškóty
- 3 polievková lyžica holandské kakao
- 1 čajová lyžička práškový cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Syr a tvaroh vyšľaháme na jemný krém a pridáme vyšľahanú šľahačku a vaječné žĺtky.
2. Krok
Bielka vyšľaháme na tuhý sneh, do ktorého postupne pridáme práškový cukor. Hotové vmiešame do tvarohovej zmesi.
3. Krok
Kávu, brandy a kryštálový cukor zmiešame a do zmesi ponoríme nakrátko piškóty.
4. Krok
Vyložíme nimi dno misy, posypeme lyžicou kakaa a preložíme tretinou tvarohovej zmesi.
5. Krok
Opakujeme 2x a vrch posypeme kakaom.
6. Krok
Dáme na noc do chladničky.