REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Toastový sendvič s roztopeným balzamikovým šalátom Caprese

Sendvič Caprese je tradičné talianske jedlo podávané na opečenom chlebe ciabatta, plnené čerstvou mozzarellou, paradajkami a čerstvou bazalkou. Je pokvapkaný vynikajúcou balzamikovou polevou, ktorá je lahodne pikantná. Tento sendvič je sýty, osviežujúci a plný talianskych chutí, je ideálny na rýchly obed alebo ľahkú večeru.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 bochník Chleba ciabatta Pridané do
  • 1 bochník Chleba ciabatta Pridané do
  • 1 bochník Chleba ciabatta Pridané do
  • 8 plátkov čerstvej mozzarelly Pridané do
  • 2 Veľké paradajky, nakrájané na plátky Pridané do
  • 1 zväzok čerstvých listov bazalky Pridané do
  • 2 pl Olivového oleja Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
  • Balzamiková poleva na pokvapkanie Pridané do
  • 2 strúčiky Cesnak (voliteľné) Pridané do
REKLAMA

Postup

10 min.
1. Krok

Začnite predhriatím rúry na 120 stupňov C (250 stupňov F).

2. Krok

Chlieb ciabatta rozrežte na 4 rovnaké časti a každú časť priečne prekrojte na polovicu.

3. Krok

Voliteľné: Vnútornú stranu každého kúska chleba potrite strúčikom cesnaku.

4. Krok

Každý plátok chleba pokvapkajte olivovým olejom. Chlieb rozložte na plech a pečte asi 5 minút, alebo kým sa mierne neopečie.

5. Krok

Na spodnú polovicu každej ciabatty položte plátky čerstvej mozzarelly a paradajok.

6. Krok

Posypte soľou a korením podľa chuti. Na vrch položte lístky čerstvej bazalky.

7. Krok

Vrchnú časť vrstiev pokvapkajte balzamikovou polevou a prikryte vrchnou časťou ciabatty.

8. Krok

Zapekajte ďalšie 2-3 minúty, kým sa syr nezačne roztápať.

9. Krok

Podávajte ihneď ešte teplé. Vychutnajte si chutný sendvič Caprese!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

746 receptov

Obed

4875 receptov

Mäsité jedlá

2256 receptov

Nátierky

331 receptov

Večera

4589 receptov

Mascarpone

342 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

787 receptov

Dezert

3772 receptov