Zdroj: Pixabay
Toastový sendvič s roztopeným balzamikovým šalátom Caprese
Sendvič Caprese je tradičné talianske jedlo podávané na opečenom chlebe ciabatta, plnené čerstvou mozzarellou, paradajkami a čerstvou bazalkou. Je pokvapkaný vynikajúcou balzamikovou polevou, ktorá je lahodne pikantná. Tento sendvič je sýty, osviežujúci a plný talianskych chutí, je ideálny na rýchly obed alebo ľahkú večeru.
Ingrediencie
- 1 bochník Chleba ciabatta
- 1 bochník Chleba ciabatta
- 1 bochník Chleba ciabatta
- 8 plátkov čerstvej mozzarelly
- 2 Veľké paradajky, nakrájané na plátky
- 1 zväzok čerstvých listov bazalky
- 2 pl Olivového oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- Balzamiková poleva na pokvapkanie
- 2 strúčiky Cesnak (voliteľné)
Najnovšie letáky
Postup
Začnite predhriatím rúry na 120 stupňov C (250 stupňov F).
Chlieb ciabatta rozrežte na 4 rovnaké časti a každú časť priečne prekrojte na polovicu.
Voliteľné: Vnútornú stranu každého kúska chleba potrite strúčikom cesnaku.
Každý plátok chleba pokvapkajte olivovým olejom. Chlieb rozložte na plech a pečte asi 5 minút, alebo kým sa mierne neopečie.
Na spodnú polovicu každej ciabatty položte plátky čerstvej mozzarelly a paradajok.
Posypte soľou a korením podľa chuti. Na vrch položte lístky čerstvej bazalky.
Vrchnú časť vrstiev pokvapkajte balzamikovou polevou a prikryte vrchnou časťou ciabatty.
Zapekajte ďalšie 2-3 minúty, kým sa syr nezačne roztápať.
Podávajte ihneď ešte teplé. Vychutnajte si chutný sendvič Caprese!