Tofu tikka masala
Ingrediencie
Marináda
- 320 g údeného tofu
- 250 g biely jogurt
- 3 strúčiky cesnak
- 1 kl soľ
- 1 čajová lyžička mletej rasce
- 1 kl mletá paprika - sladká
- 2 kl garam masala mleté
- 1 čajová lyžička mletý zázvor
- šťava s jedného citrónu
- olivový olej
Omáčka
- 1 Cibuľa
- olivový olej
- 1 menší čerstvý zázvor
- 2 strúčiky cesnak
- 2 kl garam masala mleté
- 2 čajová lyžička mletej rasce
- podľa chuti soľ
- 2 kl cukor
- 2 kl kurkuma
- 2 kl mletá paprika - sladká
- 1 kl mleté chilli
- 1 kl petržlenová vňať sušená alebo čerstvá
- 200 ml smotany na šľahanie
- 2 polievková lyžica paradajkový pretlak
- 2 kus paradajka
Najnovšie letáky
Postup
Marináda: Tofu si nakrájame na väčšie kocky. V miske si spolu zmiešame jogurt, soľ, rascu, červenú papriku, prelisovaný cesnak, citrónovú šťavu, zázvor a garam masala. Pridáme nakrájané tofu a opäť zamiešame. Dáme odpočívať do chladničky na cca 30-40 minút.
Keď máme marinované tofu odležané rozohrejeme si rúru na 210 stupňov. Vezmeme si špajdle alebo kovové paličky na špízy a postupne tofu napichujeme a dáme najlepšie na plech s vysokými stranami aby špízy doslova viseli. Pečieme 15-20 minút kým tofu nechytí hnedšiu farbu.
Omáčka: Cibuľku si opražíme na olivovom oleji pridáme k nej na malé kúsky pokrájaní cesnak a zázvor. Ďalej pridáme rascu, garam masala, kurkumu, posekanú petržlenovú vňať, soľ, červenú papriku, chilli, cukor a pomiešame. Následne pridáme pretlak, paradajky pokrájané na menšie kúsky a podlejeme vodou.
Pridáme smotanu na šľahanie a necháme variť do zhustnutia. Medzitým si všetky upečené tofu špízy dáme dole z paličiek a pridáme k omáčke. Podávame s ryžou alebo s indickým chlebíkom Naan.
Tak toto bolo naozaj vyborne! Dakujem za recept