REKLAMA
Tofu v paradajkovej omáčke
Tento recept na tofu v paradajkovej omáčke je vynikajúci pre vegánov, vegetariánov, alebo pre každého, kto si chce dopriať jedlo plné bielkovín a zároveň bez tukov.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 400 g tofu
- 2 pl olivového oleja
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 ks červená paprika
- 2 plechovky krájaných paradajok
- 1 pl sušenej bazalky
- 2 pl sójovej omáčky
- soľ a čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Tofu nakrájajte na kocky a osušte ho pomocou papierovej utierky.
2. Krok
V hrnci rozohrejte olivový olej, pridajte tofu, osoľte a okoreňte ho podľa chuti a opečte ho do zlatista. Následne ho preložte na tanier.
3. Krok
V rovnakom hrnci orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a papriku.
4. Krok
Pridajte pokrájané paradajky, bazalku a sójovú omáčku. Všetko spolu zamiešajte a nechajte 10 minút variť.
5. Krok
Do omáčky pridajte opečené tofu a nechajte ešte 10 minút spolu povariť.
6. Krok
Pred podávaním posypte čerstvým petržlenom.