Tomahowk sterk s bylinkovím maslom
Tomahawk steak pripravený na ohni, osolený a okorenený, podávaný s maslom ochuteným čili, cesnakom a bylinkami. Ako prílohu máte pita chlieb.
Ingrediencie
- 1 tomahawk steak
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 polievkové lyžice masla
- 1 Čaj lyžička čili vločiek
- 2 strúčiky cesnaku nasekané
- čerstvé bylinky napr rozmarín
- tymián
Najnovšie letáky
Postup
1. Príprava ohňa: Rozložte ohnisko a nechajte uhlíky rozpáliť, aby ste mali stabilný a silný zdroj tepla.
2. Steak:Osoľte a okoreňte tomahawk steak z oboch strán. Položte ho na rošt nad ohniskom a grilujte približne 4-5 minút z každej strany pre stredne prepečený steak. Doba varenia závisí na hrúbke steaku a vašich preferenciách.
3. Maslo: V malom hrnci roztopte maslo nad nízkym plameňom. Pridajte čili vločky, nasekaný cesnak a bylinky. Nechajte chvíľu variť, kým sa maslo naplní chuťami, ale dbajte na to, aby sa cesnak nespálil.
5. Dokončenie: Keď je steak hotový, stiahnite ho z ohňa a nechajte ho pár minút odpočinúť. Potom ho posypte pripraveným maslovo-čili-bylinkovým maslom a podávajte s pita chlebom.