Zdroj: Canva
Torta na promócie
Táto lahodná torta je perfektným dezertom pre vašu promóciu. Je plná chuti a rôznych vrstiev, ktoré ju robia skutočne nezabudnuteľnou.
Ingrediencie
KORPUS:
- 10 ks vajce
- 300 g kryštálový cukor
- 200 g polohrubá múka
- 100 g kakao
- 1 bal kypriaci prášok do pečiva
ČOKOLÁDOVÁ PLNKA:
- 250 mlsmotana na šľahanie
- 80 g kryštálový cukor
- 50 g kakao
- 150 g čokoláda na varenie
- trochu čučoriedkový džem
KARAMELOVÁ PLNKA:
- 300 g kryštálový cukor
- 250 g smotana na šľahanie
- 300 g maslo
NA OZDOBU:
- fondán (rôzne farby)
Najnovšie letáky
Postup
V miske si zmiešame vajíčka s kryštálovým cukrom. Primiešame múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom do pečiva.
Vyšľaháme hladké cesto, ktoré vylejeme do vymastenej formy na tortu. Korpus upečieme a necháme ho vychladnúť.
Medzitým si pripravíme čokoládovú plnku. V hrnci zmiešame smotanu, cukor a kakao. Zmes prevaríme a odstavíme. Primiešame na kocky rozlámanú čokoládu a vymiešame hladký krém
Cukor za stáleho miešania v malom hrnci rozpustíme na karamel, pridáme ohriatu smotanu a zmes prevaríme. Karamel necháme vychladnúť a potom ho vyšľaháme spolu s maslom. Vymiešame hladkú karamelovú plnku.
Korpus rozrežeme na 4 pláty, prvý plát natrieme čokoládovou plnkou, vrstvou čučoriedkového džemu a karamelovou plnkou a takto pokračujeme ešte raz. na druhé poschodie použijeme zvyčné pláty ale zmenšíme ich. Celý povrch natrieme karamelovým krémom.
Celý povrch torty potiahneme vyvaľkaným fondánom. Farby zvolíme podľa našich preferencií. Tortu dáme vychladnúť a pred podávaním ju dozdobíme.