Zdroj: Canva
Torta s čiernym pivom
Torta s čiernym pivom je vynikajúci dezert s bohatou a hlbokou chuťou. Pivo dodáva cestu vláčnosť a tiež vytvára skvelú harmóniu s kakaovým práškom. Táto torta je skvostnou kombináciou nezvyčajných ingrediencií, ktoré spolu vytvárajú neodolateľný chuťový zážitok.
Ingrediencie
- 200 ml čierneho piva
- 200 g masla
- 75 g kakao
- 400 g cukru
- 2 ks veľké vajcia
- 1 bal vanilkového cukru
- 140 ml kyslej smotany
- 275 g hladká múka
- 2 kl prášku do pečiva
- štipka soli
- šľahačka
- čokoládové kúsky
Najnovšie letáky
Postup
Rozohrejte rúru na 180 stupňov Celzia a tortovú formu (s priemerom asi 23 cm) vymažte maslom.
V malom hrnci na miernom ohni roztopte maslo, pridajte pivo a kakaový prášok a premiešajte, kým nebude zmes hladká. Potom odstavte z tepla a nechajte vychladnúť.
V miske zmiešajte cukor, vanilkový cukor a vajcia. Pridajte kyslú smotanu a potom postupne za miešania pridávajte zmes s pivom.
V druhej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ. Túto suchú zmes postupne pridávajte do zmesi s pivom a všetko dobre premiešajte, aby ste dostali hladké cesto.
Cesto prelejte do formy a pečte asi 45 minút.
Vychladnutú tortu s čiernym pivom podávajte so šľahačkou a kúskami čokolády.