Zdroj: FB: Varenie je radosť
Torta s lesným ovocím
Vynikajúca torta s lesným ovocím a maslovým krémom.
Ingrediencie
Pre korpus:
- 200 g hladká múka
- 200 g kryštálového cukru
- 200 g masla
- 4 kus vajcia
- 1 kus prášok do pečiva
- 2 polievková lyžica kakao
Pre maslový krém:
- 250 g masla
- 500 ml mlieka
- 11⁄2 kus pudingového prášku
- Cukor podla chuti
- čerstvé lesné ovocie
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Začnime s prípravou korpusu. Predhrejeme rúru na 180 °C.
Maslo vyšľaháme s cukrom do peny a postupne pridávame vajcia.
Múku zmiešame s práškom do pečiva a kakao.
Suchú zmes primiešame k maslovej zmesi s cukrom a vajcami.
Cesto vylejeme do pripravenej tortovej formy a pečieme asi 40 minút.
Zatiaľ si pripravíme maslový krém. Maslo musí mať izbovú teplotu.
V hrnčeku zmiešame 2 kávové lyžičky kryštálového cukru s pudingovým práškom a zalejeme ich trochou studeného mlieka. Vznikne hladká kašička.
Do hrnca nalejeme zvyšné mlieko s cukrom a uvaríme hustý puding.
Maslo po častiach zašľahávame do krému.
Do krému pridáme aj lesné ovocie, ako sú čučoriedky, maliny.
Po upečení necháme korpus vychladnúť. Potom ho rozkrojíme na dve časti a obidva dobre potrieme pripraveným krémom. Tortu zložíme a vrch aj boky potrieme zvyškom krému.
Nakoniec tortu zdobíme podľa vlastného vkusu.