REKLAMA
Zdroj: FB: DOMÁCE- FAJNOVÉ JEDLÁ
Tradičná domáca kapustnica
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 1 kg kapusta kyslá
- 750 g pliecko bravčové
- 2 ks klobásy údené
- 1 Hŕstka suchohríby sušené
- 1 ks cibuľa väčšia
- 2 ks list bobkový
- 1 čl rasca celá
- korenie čierne mleté
- 1 pl paprika červená sladká mletá
- 1 čl paprika červená štipľavá mletá
- 3 strúčiky cesnak
- 1 pl bravčová masť
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Na masti opečieme na kocky nakrájanú cibuľu. Hríby si zatiaľ namočíme do horúcej vody. Keď máme cibuľu opečenú hrniec dáme preč z ohňa a pridáme papriku sladú aj štipľavú a korenie spolu s kmínom.
2. Krok
K základu pridáme bravčové stehno nakrájané na kocky a na kolieska nakrájanú klobásu. Orestujeme, podlejeme a dusíme do mäkka.
3. Krok
Keď je mäso hotové pridáme kapustu a sušené hríby. Pridáme bobkový list a prelisovaný cesnak. Dosolíme podľa potreby.
4. Krok
Polievku dovaríme do mäkka, ešte podľa potreby môžeme pridať korenie a soľ. Prípadne prelisovaný cesnak.