REKLAMA
Tradičný falafel
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 200 g Cibuľa
- 10 g cesnak
- 400 g cícer
- 15 g koriander
- 10 g kmín
- 15 g petržlen
- mleté čierne korenie
- soľ
- olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Cícer namočíme na osem hodín do vody. Potom scedíme, osušíme a zomelieme, až kým nevznikne hmota zrnitej textúry.
2. Krok
Nakrájané bylinky zmiešajte s cícerovým pyré v miske. Pridáme cibuľu a cesnak nakrájané nadrobno. Primiešame do zmesi spolu so korením, kmínom a soľou. Dobre premiešame.
3. Krok
Vezmeme kúsok hmoty do dlane a vytvarujeme z nej guľku. Trochu roztlačíme a smažíme v rozpálenom oleji (nikdy nepresahujúcom teplotu 180 ° C).