Zdroj: Pixabay
Tradičný klasický austrálsky koláč z hovädzieho mäsa
Aussie Meat Pie je klasické austrálske jedlo, ktoré je dobre známe pre svoju lahodnú, bohatú a pikantnú chuť. Tento teplý a upokojujúci koláč sa v Austrálii často konzumuje na cestách a je ideálny na výdatný obed, večeru alebo občerstvenie na futbalový zápas. Podľa tohto receptu pripravíte 6 jednotlivých koláčov, z ktorých každý je naplnený šťavnatou zmesou mletého hovädzieho mäsa, cibule a aromatickej omáčky.
Ingrediencie
- 500 gms Mletého hovädzieho mäsa
- 1 Veľká cibuľa, nadrobno nakrájaná
- 2 strúčiky Cesnak, mletý
- 1 pohár Hovädzí vývar
- 1 polievková lyžica Paradajkového pretlaku
- 1 polievková lyžica worčestrovej omáčky
- 2 pl múka
- 4 listy Rozmrazené lístkové cesto
- 1 Rozšľahané vajce na umytie vajíčok
- soľ a korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
Postup
Vo veľkej panvici na strednom ohni rozohrejte olej. Pridajte mleté hovädzie mäso, cibuľu a cesnak. Varte, kým mäso nie je dobre opečené a cibuľa mäkká.
Vmiešajte paradajkový pretlak, worcestrovú omáčku a múku. Pokračujte vo varení ešte 2 minúty.
Prilejte hovädzí vývar a potom znížte teplotu na minimum. Varte približne 20-30 minút, kým omáčka nezhustne.
Predhrejte rúru na 200 °C. Medzitým každý plát cesta nakrájajte na 6 štvorcov.
Jednotlivé koláčové formy zľahka vymastite. Každú formu vyložte jedným štvorcom cesta a rovnomerne do nich rozdeľte mäsovú zmes.
Na každý koláč položte ďalší štvorec cesta. Okraje pritlačte k sebe, aby sa uzavreli, a potom orežte prebytočné cesto.
Vrch každého koláča potrite rozšľahaným vajcom, aby bol zlatistý.
Pečte asi 25-30 minút, alebo kým sa cesto nenafúkne a nezozlátne.
Pred podávaním ich nechajte mierne vychladnúť a vychutnajte si domáci Aussie Meat Pie!