TRHANÉ KURACIE MÄSO, ZEMIAKOVÁ KAŠA A SKARAMELIZOVANÁ CIBUĽKA
Zostali mi pečené kuracie stehná v mrazničke, tak som z nich zbúchala obed na zajtra.
Ingrediencie
- kuracie stehná upečené
- strúčik cesnaku
- olej
- mletá červená paprika
- soľ
- sójová omáčka
- Vývar
- kečup
- horčica
- zemiaky na kašu
- maslo na kašu
- mlieko na kašu
- cibuľka
- cukor alebo med
Najnovšie letáky
Postup
Potrhala som si kuracie stehná a prelisovala cesnak.
Na panvicu som si dala trochu oleja a orestovala na ňom cesnak. Potom som pridala potrhané mäsko, mletú červenú papriku, premiešala s cesnakom a chvíľu opekala. Následne som pridala sójovú omáčku, trochu vývaru, kečup a horčicu. Celú zmes som poriadne premiešala a nechala chvíľu dusiť. Nakoniec som to podľa chuti osolila a okorenila.
Kým sa mi varili zemiaky na kašu, tak som si na masle opiekla cibuľu nakrájanú na mesiačiky. Jemne som ju osolila a na najmenšom stupni som ju za stáleho miešania restovala. Nakoniec som pridala cukor podľa chuti a keď bola cibuľa krásne mäkká a hnedá, máme hotovo. Podávame to celé so zemiakovou kašou.