Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Tvarohová štrúdľa
Recept na najlepšiu tvarohovú štrúdľu, ktorá je ideálna na pohostenie a na presladené chvíle pred televízorom.
Ingrediencie
- 1 ks Mrazené cesto na štrúdľu
- 500 g syr cottage cheese
- 1 vajce
- 1 vanilka cukor
- 1 Lyžice múka
- 100 g cukor
- Tuk na potretie plechu na pečenie
- Cukor na posypanie
- hrozienka
Najnovšie letáky
Postup
Najprv si predhrejte rúru na 180 stupňov. Plech na pečenie vymastím a položím naň rozvaľkané cesto. Tu je dobré dávať pozor, aby sme cesto nevyvaľkali príliš tenko, inak sa štrúdľa správne neuzavrie.
V miske zmiešajte tvaroh, vajcia, hrozienka, vanilkový cukor, cukor a múku. Tvarohovú náplň rovnomerne rozotrieme na cesto, pričom na okrajoch necháme asi 2 cm voľného miesta. Potom cesto opatrne zabalím a okraje pevne uzavriem. Štrúdľa môže počas pečenia povoliť, preto je dobré cesto z oboch strán pevne pritlačiť.
Pečte približne 45 minút, kým štrúdľa nie je krásne zlatohnedá. Po vybratí z rúry ju posypem cukrom - tento malý krok dodá štrúdli ešte lepšiu chuť a krásny vzhľad. Nechajte ju vychladnúť a potom už len podávajte a vychutnávajte si túto vynikajúcu tvarohovú štrúdľu.