REKLAMA
Tvarohová tortička
Z tortového korpusu mi ostal jeden plát, moja voľba padla na tvarohový krém 🙂. Kraje korpusu som odkrojila, priemer korpusu som mala takto cca 20cm.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
Korpus
- 230 g polohrubá špaldová múka
- 5 kus vajce
- 60 g xylitol
- 1 bal kypriaci prášok
- 10 lyžíc voda
Plnka
- 250 ml mlieko
- 1 bal Zlatý klas (prášok)
- 125 g maslo
- 1 bal vanilkový cukor
- 1 Lyžice xylitol
- 125 g nízkotučný hrudkovitý tvaroh
- 125 g nízkotučný krémový tvaroh
- 1 lyžička citrónová kôra
Okrem toho
- broskyňový džem bez cukru
- špaldové piškóty
- broskyňový kompót bez cukru
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Korpus: Vaječné žĺtky vymiešame s xylitolom, pridáme vodu.
2. Krok
Do múky zamiešame prášok do pečiva a pridáme k vaječným žĺtkam. Premiešame.
3. Krok
Bielky vyšľaháme do tuha. Pridáme k múčnej zmesi, premiešame. Spolu som ešte prešľahala.
4. Krok
Korpus upečieme.
5. Krok
Plnka: Zlatý klas s vanilkovým cukrom uvaríme v mlieku. Necháme vychladnúť.
6. Krok
Maslo vymiešame s xylitolom, pridáme tvaroh, citrónovú kôru. Vmiešame vychladnutý puding.
7. Krok
Všetko spolu ešte vyšľaháme.
8. Krok
Korpus som potrela džemom / použila som 1 plát korpusu / potom som dala piškóty, bruškom dole.
9. Krok
Na piškóty dáme broskyne, potom krém. Dáme do chladničky stuhnúť.
10. Krok
Dobrú chuť 🙂