REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/HbsQFUv8op9bgc2aRuMi/e7234600f8853f7d9f88ca5cc3575c.jpeg)
Tvarohové pirohy
Jedlo ktoré nám varili babičky. Dajú sa robiť na veľa spôsobov, moje sú s lekvárom.Cesto je výborné ,tvarohové.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 250 g tvaroh jemný
- 1 vajce
- 250 g polohrubá múka
- slivkový lekvár
- mletý mak
- maslo rozpustené
- práškový cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
V miske si zmiešame tvaroh ,vajce múku.Dáme na dosku kde ho dobre vypracujeme a rozvaľkáme na tenko(asi 0,5cm).
2. Krok
Vykrajujeme kolieska ktoré naplníme lekvárom a dobre okraje popritláčame. Pirohy dáme do vriacej vody veľmi málinko osolenej.
3. Krok
Keď vyplávajú na vrch ,vyberieme ich na tanier, posypeme makom,cukrom a polejeme roztopeným maslom.
4. Krok
Ak Vám nejaké zostanú,,môžu sa zamraziť.