:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/dRVO1iRP-4IkR14_P64Y/a3afe1b74dfff13ccd23a63049fbaf.jpeg)
Tvarohový cheesecake s ovocím
Tento recept na jednoduchý tvarohový cheesecake s tvarohom si zamilujete. Bez pečenia a s ovocnou želatínou, mňam !
Ingrediencie
Základ
- 110 g sušienky
- 30 g mandlí (nasekaných)
- 50 g biela čokoláda
- 3 Lyžice mlieka
Náplň
- 200 g tvarohu (nie hrudkový)
- 150 g biela čokoláda
- 210 g smotany na šľahanie (50 g teplej na zmiešanie s bielou čokoládou a 160 g studenej na vyšľahanie)
Malinové želé
- 150 g malina
- 25 g kryštálový cukor
- 1 Lyžice citrónová šťava
- 6 g želatíny
- extra maliny a čučoriedky na ozdobu
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Ako prvé si pripravíme sušienkový základ na cheesecake. Sušienky vložíme do sáčku a valčekom ich podrvíme na čo najmenšie časti (pokiaľ chcete, môžete keksíky aj pomlieť alebo rozdrviť v mixéri).
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/dRVO1iRP-4IkR14_P64Y/69e68027fec30079be45fd7356c8f3.jpeg)
Zdroj: Youtube
Rozdrvené sušienky dáme do misky. Pridáme roztopenú bielu čokoládu, mlieko a nasekané mandle. Všetko spolu poriadne zamiešame.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/dRVO1iRP-4IkR14_P64Y/25e7f4f5a9cadfa3d780461d512ee7.jpeg)
Zdroj: Youtube
Takto hotovú jemne lepkavú zmes si rozdelíme na 6 častí a dávame do formičiek. Zmes poriadne zatláčame.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/dRVO1iRP-4IkR14_P64Y/a7153c41caa255dce94c8f80d6b4b5.jpeg)
Zdroj: Youtube
Tvaroh si dáme do misky a miešame. Pridáme roztopenú bielu čokoládu v smotane a suroviny opäť zmiešame dokopy kým nevznikne jednotná hmota.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/dRVO1iRP-4IkR14_P64Y/ee77d0b338f33e0fb34cb71f4105bb.jpeg)
Zdroj: Youtube
Studenú smotanu vyšľaháme mixérom, nie úplne do tuha.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/dRVO1iRP-4IkR14_P64Y/105da0bbd01cf94b6aecd4f90500af.jpeg)
Zdroj: Youtube
Tvaroh s čokoládou vylejeme k šľahačke. Jemne zmiešame.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/dRVO1iRP-4IkR14_P64Y/5b397f771731f93d0e9545637ffea3.jpeg)
Zdroj: Youtube
Zmes nalejeme do formičiek. Môžeme použiť cukrárske vrecko, alebo lyžicou. Dáme do chladničky stuhnúť na jednu hodinu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/dRVO1iRP-4IkR14_P64Y/1bdc58213bbeb7540125796b3d757a.jpeg)
Zdroj: Youtube
V menšom hrnci si zmiešame maliny, cukor a citrónovú šťavu. Zohrievame na miernom ohni.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/dRVO1iRP-4IkR14_P64Y/4772964728ef2c4576b587124d881d.jpeg)
Zdroj: Youtube
Keď sa nám maliny trochu rozvaria, precedíme zmes cez sitko, aby sme sa zbavili jadierok.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/dRVO1iRP-4IkR14_P64Y/16ee44765c8eec04c076e1e5693bd5.jpeg)
Zdroj: Youtube
Želatínu si pripravíme podľa návodu, pridáme a zamiešame k malinovej zmesi.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/dRVO1iRP-4IkR14_P64Y/3a0423c9ae3eece8b9e680d3c2ca2f.jpeg)
Zdroj: Youtube
Tortičky si vyberieme z chladničky a poukladáme na každú čerstvé ovocie.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/dRVO1iRP-4IkR14_P64Y/92f48fb3ec3bf111a0cdc89bca53da.jpeg)
Zdroj: Youtube
Zalejeme ešte teplou malinovou želatínou a opäť necháme vychladnúť na 3 hodiny v chladničke, kým nestuhne.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/dRVO1iRP-4IkR14_P64Y/cdd60bed6901c791edf1dc77fc23d5.jpeg)
Zdroj: Youtube
Hotové cheesecaky vyberieme z formičky a môžeme podávať.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/dRVO1iRP-4IkR14_P64Y/5c431455ae9a371a96717d71936db6.jpeg)
Zdroj: Youtube