REKLAMA
Tvarohový zákusok s kyslou smotanou
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
16
Suroviny
- 1 hrnček hladká múka
- 1⁄2 hrnček práškový cukor
- 100 g maslo
- 1⁄2 balík kypriaci prášok
Plnka
- 500 g tvaroh jemný
- 200 ml kyslá smotana
- 150 ml mlieko
- 1⁄2 hrnček práškový cukor
- 1 vanilka cukor
- 1 Zlatý klas (prášok)
- 150 g Mrazené ovocie
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Rúru si predhrejeme na 180 C. Pripravíme si okrúhlu formu 24 cm, ktorú obložíme papierom. (dno aj boky).
2. Krok
Zo surovín na cesto urobíme mrveničku. Na dno formy vysypeme 2/3 pripravenej mrveničky.
3. Krok
Na plnku spolu v nádobe vymiešame tvaroh, smotanu, mlieko, zlatý klas,práškovy a vanilkový cukor. Do pripravenej plnky nakoniec opatrne vmiešame ovocie.
4. Krok
Plnku vylejeme do formy a posypeme zvyšnou mrveničkou (1/3).
5. Krok
Dáme piecť do predhriatej rúry asi na 40-45 C. Koláčik má mať svetlozlatú farbu. Po upečení necháme vo forme vychladnúť. Úplne najlepší je ďalší deň z chladničky.