REKLAMA
Zdroj: Canva
Univerzálne cesto na pirohy
Tento recept na univerzálne cesto na pirohy vám poskytne dokonalé cesto, s ktorým môžete pripraviť rôzne druhy pirohov, a to nielen zo slaných, ale aj zo sladkých plniek.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 250 ml mlieka
- 1 ks vajce
- 500 g múka
- 1 lyžička soli
- 30 g maslo
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Do veľkej misky vlejte mlieko a pridajte vajce, soľ a roztopené maslo. Pomocou varešky vymiešajte všetky ingrediencie premiešajte.
2. Krok
Postupne pridávajte múku a začnite miesiť cesto. Ak je cesto príliš lepkavé, pridajte trochu viac múky. Ak je naopak príliš tuhé a suché, pridajte trochu mlieka.
3. Krok
Cesto miesite 10-15 minút, kým nebude hladké a pružné.
4. Krok
Hotové cesto zabaľte do potravinovej fólie a nechajte ho odpočívať na chladnom mieste asi hodinu.
5. Krok
Po hodine môžete cesto rozvaľkať a využiť na prípravu pirohov podľa vášho výberu.