Zdroj: Pixabay : 5598375
Upečte croissanty s krémom za 20 minút
Pudingové polmesiačiky sú skutočnou lahôdkou. Urobila som ich minulé Vianoce a v rodine mali veľký úspech. Sú jednoduché na prípravu a zaberú len 20 minút. Sú vlhké, sladké a úplne neodolateľné. Odporúčam vám vyskúšať tento recept - určite nebudete sklamaní!
Ingrediencie
- 200 Gram múka
- 80 Gram cukor
- 1 Balík vanilkový cukor
- 2 žĺtko
- 150 g zmäknuté maslo
- 1 Balík pudingový prášok vanilkový
- 50 Gram práškový cukor
Najnovšie letáky
Postup
Ak chcete upiecť recept na pudingový prášok, predhrejte rúru na 180 °C (horný/spodný ohrev). Plech na pečenie vyložte papierom na pečenie. Presnú teplotu skontrolujte pomocou teplomera v rúre, aby ste sa uistili, že vaša rúra nie je príliš horúca alebo príliš studená.
Vo veľkej miske zmiešajte múku, cukor, vanilkový cukor a pudingový prášok.
Pridajte zmäknuté maslo a žĺtky a dobre premiešajte. Rada používam elektrický ručný mixér, aby som sa uistila, že je všetko dôkladne premiešané.
Z cesta vytvarujte guľu, zabaľte ju do potravinovej fólie a vložte do chladničky na približne 15 minút.
Z vychladnutého cesta vytvarujte malé croissanty a rovnomerne ich rozložte na pripravený plech.
Pečte ich v predhriatej rúre asi 10-12 minút, kým nezískajú peknú zlatohnedú farbu. Od 10. minúty ich pozorne sledujte, aby sa nepripálili.
Krémové croissanty nechajte krátko vychladnúť a posypte ich práškovým cukrom.