Zdroj: Pixabay: mp1746
Upokojujúce talianske kuracie cestoviny Penne
Varenie a vychutnávanie tohto výdatného pokrmu z kuracieho mäsa penne je mimoriadne uspokojujúce.
Ingrediencie
- 2 kuracie prsia bez kosti a kože
- 2 poháre penne cestoviny
- 1⁄4 pohár olivový olej
- 1 Cibuľa, nadrobno nakrájaná
- 2 strúčiky Cesnak, mletý
- 1 konzerva Nakrájané paradajky, odkvapkané
- 1⁄2 pohár bieleho vína
- 1⁄2 čajová lyžička Vločky červenej papriky
- 1⁄2 pohár čerstvé bazalkové listy, nasekané
- 1⁄2 pohár parmezán
- soľ a korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
Postup
Začnite varením veľkého hrnca mierne osolenej vody na cestoviny. To zabezpečí, že sa cestoviny nebudú lepiť a zvýrazní sa ich chuť.
Kým sa voda zohrieva, nakrájajte kuracie prsia na kúsky. Ochutenie kurčaťa v tejto fáze dodá mäsu hlbokú chuť. Použite soľ a korenie alebo iné obľúbené korenie.
Vo veľkej panvici rozohrejte olivový olej na strednom ohni. Kúsky kuracieho mäsa začnite smažiť, kým nie sú prepečené a mierne zlatisté. Tento proces zvyčajne trvá približne 7-10 minút v závislosti od veľkosti kuracích kúskov.
Na tú istú panvicu pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak a smažte ich, kým nie sú priesvitné. Toto pomalé varenie umožní uvoľniť jemné chute cibule a cesnaku, ktoré krásne doplnia kuracie mäso.
Keď sa cibuľa a cesnak začnú variť, voda by mala vrieť. Pridajte cestoviny penne a uvarte ich podľa návodu na obale, kým nie sú al dente.
Do panvice pridajte odkvapkané nakrájané paradajky, biele víno a vločky červenej papriky. Túto zmes povarte asi 10 minút, aby sa chute spojili. Alkohol z bieleho vína sa odparí a zanechá hlbokú, bohatú chuť, ktorá sa dobre spája s kyslosťou paradajok.
Cestoviny sceďte a pridajte ich do panvice spolu s kuracím mäsom a omáčkou. Premiešajte ich a nechajte variť ďalšie 2 minúty, aby cestoviny absorbovali chute z omáčky.
Na záver stiahnite z ohňa a vmiešajte čerstvú bazalku a parmezán. Teplo pokrmu jemne rozpustí syr a bazalka si zachová svoju žiarivú farbu.