Zdroj: Photosiber from Getty Images
Vajcia na mäkko
Pravidelne si na raňajky pripravujem vajíčka na mäkko, najmä cez víkendy, keď je jednoducho čas si trochu pochutnať. Je to skvelý spôsob, ako začať deň niečím rýchlym, živým a chutným. Navyše je to jedlo, ktoré ponúka veľa možností - môžete ho podávať s toastom, čerstvými bylinkami alebo dokonca avokádom.
Ingrediencie
- 4 kus vajce
Najnovšie letáky
Postup
Najprv nechajte vajcia aklimatizovať na izbovú teplotu, pretože studené vajcia môžu vo vriacej vode ľahko prasknúť.
Do veľkého hrnca nalejte dostatočnú vrstvu vody, aby boli vajcia úplne ponorené.
Priveďte vodu do varu. Keď voda začne bublať, znížte teplotu na strednú a opatrne do nej vložte vajcia.
Do špičky vajíčka urobte špendlíkom dierku, čím znížite riziko rozbitia škrupiny.
Vajíčka varte presne 5 minút, ak chcete mať tekutý žĺtok, a ak máte radšej polotekutý žĺtok, varte ich 7 minút.
Po uplynutí času vajcia okamžite vyberte a vložte ich do studenej vody, aby sa rýchlo ochladili a zastavilo sa ich ďalšie varenie.