Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Vajíčková polievka so zemiakmi
Recept na vajíčkovú polievku so zemiakmi, ktorú sme radi jedli ako deti.
Ingrediencie
- 5 ks zemiakov
- 1 ks Cibuľa
- 3 ks vajce
- 1⁄2 pohára mlieka
- 2 pl oleja
- 2 l vody
- petržlenová vňať na ozdobu
- soľ a korenie
- rasca
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Začnite ošúpaním a nakrájaním zemiakov na menšie kocky. Cibuľu tiež nakrájajte nadrobno a orestujte ju na panvici s olejom, až kým nebude zlatohnedá. Tu platí, že čím viac cibule opražíte, tým chutnejšia polievka bude.
Potom vložte zemiaky do hrnca, pridajte vodu, opraženú cibuľu, soľ a korenie a nechajte variť približne 20 minút. Kým sa zemiaky varia, v miske rozšľahajte vajíčka s mliekom. Táto zmes by mala byť dostatočne hustá, aby sa nerozpadla, keď ju pridáte do polievky.
Keď sú zemiaky mäkké, pridajte zmes vajec a mlieka do hrnca a miešajte, kým polievka jemne nezhustne. Potom nechajte polievku na miernom ohni ešte pár minút, aby sa všetky chute prepojili.
Polievku podávajte teplú, posypanú petržlenovou vňaťou. Táto polievka je skvelá ako samostatné jedlo, ale môžete ju podávať aj s čerstvým pečivom.