Zdroj: Josef Mohyla from Getty Images Signature
Varená tekvica s ananásom
Recept na konzervovanú tekvicu s ananásom sa stal mojím obľúbeným nielen pre jej sladkú a mierne exotickú chuť, ale aj pre jej jednoduchú prípravu a dlhú trvanlivosť. Je to skvelý spôsob, ako si vychutnať chuť leta počas chladných zimných mesiacov. Odporúčam ho vyskúšať každému, kto má rád tekvicu aj ananás.
Ingrediencie
- 1 kg tekvica
- 1 kus Veľký ananás
- 500 g cukor
- 1 kus citrón
- 1 kus vanilkový struk
Najnovšie letáky
Postup
Pred začatím prípravy pripravte nádoby. Tie by mali byť čisté a sterilné, aby sa zabezpečila dlhšia trvanlivosť nášho kompótu.
Najprv ošúpte tekvicu a ananás. Vydlabte tekvicu a nakrájajte ju na menšie kúsky. Ananás ošúpte, odstráňte tvrdé stredné časti a nakrájajte na kúsky.
Pripravte si veľký hrniec, do ktorého dajte ovocie, cukor, šťavu z jedného citróna a vanilkový struk, ktorý ste pozdĺžne rozrezali.
Všetko v hrnci premiešajte a nechajte 15 minút odstáť, aby ovocie začalo uvoľňovať šťavu.
Potom všetko priveďte do varu a varte na miernom ohni 30 minút. Po tomto čase by mali byť tekvica aj ananás mäkké a chuťovo prepojené.
Hotový kompót môžete nechať vychladnúť a potom ho uskladniť v chladničke, alebo ho ešte horúci zavárať do pohárov. Poháre pevne zakryte a nechajte ich vychladnúť hore dnom. Takto môžete konzervovanú tekvicu a ananás uchovávať niekoľko mesiacov.