REKLAMA
Zdroj: johannawnuk via Getty Images
Varené zemiaky s domácim bylinkovým maslom
Jednoduché, zdravé a chutné jedlo, ktoré sa skvele hodí ako príloha alebo aj ako hlavné jedlo. Domáce bylinkové maslo dodáva zemiakom špeciálnu arómu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Varené zemiaky
- 800 g zemiaky
- 2 ČL soľ
Maslová omáčka
- 200 g maslo
- 2 PL Nakrájané čerstvé bylinky (petržlen, pažitka, kôpor)
- 1 Štipka soľ
- 1 Štipka čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Pre recept na varené zemiaky s bylinkovým maslom najprv zemiaky umyte, dajte ich do hrnca, prekryte vodou a pridajte soľ. Nechajte vrieť a na malom ohni varíte približne 20 minút, kým zemiaky nie sú uvarené.
2. Krok
Medzitým roztopíme maslo v malom hrnci. Pridáme nasekané bylinky, soľ a korenie a dobre premiešame.
3. Krok
Uvarené zemiaky precedíme a necháme krátko vychladnúť. Potom odstránime šupku a zemiaky rozpolíme.
4. Krok
Uvarené zemiaky rozložte na servírovací tanier a hojne pokvapkajte bylinkovým maslom. Podávajte ihneď.