Zdroj: @ user6170755 via Freepik
Varené zemiaky s opečenými hubami
Toto je jednoduché, ale lahodné jedlo, ktoré sa perfektne hodí ako príloha alebo hlavné jedlo. Taktiež je výborným vegetariánskym jedlom. Kombinácia zemitého chuti húb a krémových zemiakov je jednoducho neodolateľná. Toto jedlo je jednoduché na prípravu a nevyžaduje mnoho ingrediencií.
Ingrediencie
- 1 kg uvarené zemiaky v šupke
- 500 Gram čerstvé huby (napr. šampiňóny, kuriatka)
- 3 Polievková lyžica olivový olej
- 2 Prsty na nohách cesnak
- 1 Kus čerstvá petržlen
- 1 Štipka soľ
- 1 Štipka čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
Uvarte zemiaky v hrnci s veľkým množstvom vody. Na strednom ohni varte 20-25 minút, až kým nebudú hotové. Ocediť a odložiť bokom.
Medzitým očistite huby a nakrájajte na plátky alebo kúsky, podľa preferencií.
Rozohriať olivový olej v veľkej panvici. Cesnak nakrájať a opražiť na olivovom oleji, kým nezačne voňať.
Pridajte huby a opečte na strednej teplote, kým nebudú zlatohnedé a mäkké. Osolte a okoreňte.
Petržlen nakrájať a posypať po hubách. Všetko dobre premiešať.
Na záver podávajte varené zemiaky s opečenými hubami. Podľa chuti posypte čerstvou petržlenou. Dobrú chuť!