REKLAMA

Zdroj: @ user6170755 via Freepik

Varené zemiaky s opečenými hubami

Toto je jednoduché, ale lahodné jedlo, ktoré sa perfektne hodí ako príloha alebo hlavné jedlo. Taktiež je výborným vegetariánskym jedlom. Kombinácia zemitého chuti húb a krémových zemiakov je jednoducho neodolateľná. Toto jedlo je jednoduché na prípravu a nevyžaduje mnoho ingrediencií.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg uvarené zemiaky v šupke Pridané do
  • 500 Gram čerstvé huby (napr. šampiňóny, kuriatka) Pridané do
  • 3 Polievková lyžica olivový olej Pridané do
  • 2 Prsty na nohách cesnak Pridané do
  • 1 Kus čerstvá petržlen Pridané do
  • 1 Štipka soľ Pridané do
  • 1 Štipka čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Uvarte zemiaky v hrnci s veľkým množstvom vody. Na strednom ohni varte 20-25 minút, až kým nebudú hotové. Ocediť a odložiť bokom.

2. Krok

Medzitým očistite huby a nakrájajte na plátky alebo kúsky, podľa preferencií.

3. Krok

Rozohriať olivový olej v veľkej panvici. Cesnak nakrájať a opražiť na olivovom oleji, kým nezačne voňať.

4. Krok

Pridajte huby a opečte na strednej teplote, kým nebudú zlatohnedé a mäkké. Osolte a okoreňte.

5. Krok

Petržlen nakrájať a posypať po hubách. Všetko dobre premiešať.

6. Krok

Na záver podávajte varené zemiaky s opečenými hubami. Podľa chuti posypte čerstvou petržlenou. Dobrú chuť!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4714 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4424 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov