REKLAMA
Zdroj: Debbi Smirnoff via Getty Images
Vegánska pečená omáčka
Vynikajúca a jednoduchá vegánska verzia klasické pečenej omáčky. Dokonalá k zemiakovému pyré, opečenému tofu a ďalším jedlám.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 Kus Cibuľa
- 2 Prsty na nohách cesnak
- 1 Lyžica paradajkový pretlak
- 250 ml zeleninový bujón
- 50 ml sójová omáčka
- 1 Štipka soľ
- 1 Štipka čierne korenie
- 1 Lyžica olivový olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
20 min.
1. Krok
1. Na výrobu vegánskej omáčky na pečenie ošúpeme cibuľu a cesnak a nakrájame na malé kúsky.
2. Krok
2. Na panvici rozpáliť olivový olej a opražiť v ňom cibuľu a cesnak.
3. Krok
3. Pridajte paradajkový pretlak a krátko opečte.
4. Krok
4. Zalejte zeleninovým vývarom a sójovou omáčkou.
5. Krok
5. Vývar z vegánskej pečenej omáčky dochutíme soľou a korením a necháme jemne vrieť približne 10 minút.