REKLAMA
Zdroj: haoliang from Canva
Vegánske chilli sin carne
Vegetariánska verzia obľúbeného juhoamerického jedla. Toto jedlo je bohaté na zdravé rastlinné bielkoviny a pobaví nielen vegetariánov, ale aj milovníkov mäsa. Hlavnými zložkami sú fazuľa, cícer a zelenina.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 2 strúčiky Cesnak
- 1 Červená papriky
- 2 Lyžice Olivový olej
- 1 can červená fazuľa
- 1 can Biela fazuľa
- 1 can Cícer
- 1 can drvené paradajky
- 1 Červená chilli paprička
- 1 Lyžice Mletá paprika
- 2 lyžice mletá rasca
- 1 ks Cibuľa
- 1 hrnček ryža
- soľ a korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Na olivovom oleji orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridajte nakrájanú papriku a chilli (množstvo chilli prispôsobte svojej chuti).
2. Krok
Do panvice pridajte fazuľu a cícer (vodu z plechoviek predtým sceďte), drvené paradajky, mletú papriku a rascu. Chilli sin Carne osolíme a okoreníme a necháme pod pokrievkou na miernom ohni asi 20 minút bublať.
3. Krok
Medzitým uvarte ryžu podľa pokynov na obale.
4. Krok
Chilli sin Carne podávajte s ryžou a podľa chuti ozdobte petržlenovou vňaťou, koriandrom alebo avokádovým krémom.