Zdroj: peredniankina via istock Photos
Vegetariánske chrumkavé sezamové zemiaky
Tento recept na chrumkavé sezamové zemiaky je môj obľúbený a robím ho už roky. Kombinácia orechovej chuti sezamových semienok a lahodnej chuti zemiakov je jednoducho neodolateľná. Tento recept som robila už mnohokrát a naučila som sa niekoľko trikov, ktoré posúvajú konečný výsledok na vyššiu úroveň.
Ingrediencie
- 800 Gram Voskové zemiaky
- 3 Polievková lyžica olivový olej
- 2 Polievková lyžica sézamové semienko
- 1 Čajová lyžička soľ
- 1⁄2 Čajová lyžička mleté čierne korenie
- Čerstvá petržlenová vňať na podávanie (voliteľné)
Najnovšie letáky
Postup
Pre recept na sezamové zemiaky ošúpte zemiaky a nakrájajte ich na rovnako veľké kúsky. Je to dôležité, aby sa všetky zemiaky varili v rovnakom čase.
Kúsky zemiakov vložte do veľkej panvice a zalejte vodou. Priveďte vodu do varu a varte 10-15 minút, kým zemiaky nie sú mierne mäkké, ale nerozpadávajú sa. To je trik, ako dosiahnuť, aby boli zemiaky zvonka chrumkavé a zvnútra mäkké.
Uvarené zemiaky sceďte a nechajte dobre odkvapkať. Dobré osušenie pomáha, aby boli zemiaky chrumkavejšie.
Kým sa zemiaky osušia, rozohrejte olivový olej vo veľkej panvici na miernom ohni.
Na panvicu pridajte zemiaky a sezamové semienka a dobre premiešajte, kým sa každý zemiak neobalí olejom a sezamovými semienkami. Tu je dôležité, aby boli zemiaky v jednej vrstve, aby rovnomerne zhnedli.
Osoľte a okoreňte a smažte 15-20 minút, kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé.
Sezamové zemiaky prípadne posypte čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte. Čerstvá petržlenová vňať dodá zemiakom krásnu, živú chuť a nápadne kontrastuje so zlatohnedou farbou zemiakov.